Bacterieziekten

Gepost door Sijmen 04-03-2017 0 Reactie(s) Koi en Vis Ziektes,

Bacterieziekten
Er zijn veel verschillende soorten bacteriën waarvan de meeste niet schadelijk zijn maar zelfs nuttig zijn, zoals nitrificerende bacteriën in biologische filters. Daarnaast zijn er nog voldoende bacteriën die wel schadelijk of ziekteverwekkend kunnen zijn. Bacteriën nemen voedingsstoffen op door de harde celwand heen en kunnen worden ingedeeld in bacteriën die zuurstof nodig hebben (Aërobe bacteriën) om zich te vermenigvuldigen, en bacteriën die zonder zuurstof (Anaërobe bacteriën) kunnen (moeten) leven, aangezien zuurstof giftig voor ze is. Bacteriën vermenigvuldigen zich door zich gewoon in tweeën te splitsen (binaire celdeling). Bij optimale omstandigheden kunnen sommige bacteriën zich iedere 15 tot 30 minuten delen. Bacteriën kennen een voortplanting waarbij er tussen twee cellen een uitwisseling van genetisch materiaal plaatsvindt. De grootte, vorm en de kleur van de bacteriekoloniën vormen handige aanwijzingen omtrent de soort. Voor een accurate identificatie is echter een complexe procedure nodig waarbij monsters genomen worden en waarbij men de bacteriën in een voedingsbodem zet om ze te kweken. Deze procedures moeten echter in speciale laboratoria worden uitgevoerd.

De meest voorkomende bacteriën die een gevaar voor de koi kunnen zijn: Vistuberculose en Vinrot, zweren en bloedvergiftiging.
 

Behandeling: zie Producten: Medicijnen; Cytofex, Acriflavin, F.M.G.Mix, Formaldehyde, Funox (of vraag Koi en Vijvercentrum Nederland (Sijmen) naar de beste behandeling!)

 

Laat een bericht achter