ProPond Spring M 8.4kg 41217800
ProPond Spring M 8.4kg
Voorjaarsvoer voor middelgrote koi
- Primair voer met correcte proteïne-vetverhouding van 3:1 conform de NEO Index, die rekening houdt met temperatuur, functie, formaat van het dier en diens leeftijd
- Met zalm, soja, garnalen, tarwe, spinazie en spirulina voor krachtige en gezonde koi (bij 10-20 °C watertemperatuur)
- Voedingsformaat M (6 mm) voor vissen van 35-55 cm.
- Drijvende voedingschips met 25 % proteïne, 8 % vet, 3 % ruwe vezels en 8 % ruwe as
- Voedingschips in hersluitbare, lucht-, water- en lichtdichte verpakking ten behoeve van het kwaliteitsbehoud
NEO-index taat woordelijk voor: Natuurlijke Energie ge-Optimaliseerd. Daarachter verbergt zich de proteïne-vetverhouding in het voer. Als men slechts het jaargetijde in acht neemt, hebben de vissen in de winter maar half zoveel proteïnen nodig (2:1) als in de zomer (4:1). Daar echter niet alleen het jaargetijde maar ook de watertemperatuur, de grootte en de leeftijd meespelen, evenals de rol die het voer speelt (bijv. groeivoer = ProPond Growth), is de NEO index ontwikkeld, die al deze eigenschappen in een conclusie verpakt.
Aan JBL ProPond Spring is al te zien dat de NEO index alleen nog niet doorslaggevend is: de NEO index voor Spring (lente) en Autumn (herfst) zijn met een 3:1 verhouding identiek hoewel de samenstelling van het voer volledig verschillend is! Wegens de overeenkomende watertemperatuur in het voorjaar en de herfst is de juiste proteïne-vetverhouding 3:1 maar de doelstelling van het voer is niet hetzelfde en daarom ook de samenstelling van het voer niet. In het voorjaar moeten de vissen na de ontberingen van de winter weer fit gemaakt worden om bijv. voorjaarsvirussen te trotseren. In de herfst daarentegen dienen de vissen voldoende te eten om een "speklaag" voor de winter op te bouwen zodat ze deze gezond doorkomen. Hierbij komt nog dat het voorjaarsvoer drijft waardoor de vissen aan het oppervlak komen eten en bestudeert kunnen worden terwijl het herfstvoer naar beneden zinkt waar de vissen tot rust komen en niet tot onnodige activiteit worden gedwongen.
Analytische bestanddelen
Proteïne (25.0%)
Ruw vet (8.0%)
Ruwe celstof (3.0%)
Ruwe as (8.0%)
Samenstelling
Maïsmeel
Zalmmeel
Sojameel
Rijstmeel
Garnalenmeel
Tarwekiemen
Spinazie
Spirulina
Gistbestanddelen (beta-glucaan)
Gistextract
Mineralen
Lysine
Methionine
Kleurstoffen
Verfstof ijzeroxide rood E172
Verfstof astaxanthin E161
Toevoegingen
Vitamine, provitamine en andere chemisch gedefineerde stoffen met gelijkwaardige werking (per 1000 g)
Vitamin A 25000 I. E.
Vitamine D3 2000 I. E.
Vitamin E 300 mg
Vitamine C (stabiel) 200 mg